Borító

Egyedi, kreatív - ötletek elsősöknek

A hatéveseknél szerencsés esetben még győzhet a keratív megoldás a divat felett. Végtelenül egyszerű, de nagyszerű ötleteket kínálunk az elsős tankönyvek, füzetek borítására. Fontos, hogy az újdonsült iskolás maga legyen a tervező-kivitelező! Bármiből dolgozhatunk, amit otthon találunk, ha pedig tartóssá szeretnénk tenni a művet, érdemes a végén öntapadós fóliával bevonni!

Festett borító

A színes címlapú könyveket érdemes előbb fehér, vagy más egyszínű papírral bevonni, hogy ne üssön át az eredeti minta. Ezután vékony fehér papírra, vagy pauszpapírra telt színű akrilfestékkel mintákat festünk. Száradás után hagyományos módon becsomagoljuk a könyvet.

Montázs

A könyv témájával, vagy a gyerek érdeklődésével kapcsolatos képeket vágjunk ki régi naptárból, újságból és ezekből készítsünk montázst. Akkor a legszebb, ha nem hagyunk szabad felületet. Az előre egyszínnel bekötött könyvet hagyományos módon beborítjuk a montázsolt papírral.

A montázsolt borító változata lehet a dekupázsolt füzetborító, amelyhez a szalvéta legfelső rétegét tapétaragasztóval visszük fel a papírra, majd ezzel borítjuk a füzetet.