Születés hete 2017 - Budapest

Budapest XIV. ker. - Zuglói Civil Ház programjai:

máj. 13. (szombat) 10.00

Gyermekre várva? Természetesen!

A Creighton Módszer a női test különböző biológiai jeleire épülő rendszer, melynek segítségével valóra válhat a teljes egészében természetes, hormonmentes családtervezés. Emellett megbízható, precíz és könnyen elsajátítható.

Ez a módszer olyan tudással vértezi fel a nőket, ami által hozzáértő szemmel figyelhetik ciklusuk termékeny és terméketlen periódusait, s nőgyógyászati egészségük megőrzésének, helyreállításának aktív részesei lehetnek.

ELŐADÓ: Dervarics-Boros Ágnes/ FCP, Creighton módszer oktató

Belépés díjmentes, szíves adományaikat egyesületünk működésére fordítjuk.

máj. 13. (szombat) 11.00

Tudatos magzatok, tudatos anyák, tudatos felkészülés az anya-magzat kapcsolatanalízissel

Anyaként és kapcsolatanalitikusként is tapasztaltam/tapasztalom, mennyire felforgatja az érkező emberke az addigi életet, s ez így van rendjén! Mégis sokszor nehéz megélni a változásokat, és igent mondani erre, hisz minden kiszámíthatatlanná válik, s ez szorongást is okozhat. Az anya-magzat kapcsolatanalízis segít e folyamat tudatosításában, így megkönnyebbüléshez vezet, miközben egyre nagyobb mértékben összehangolódik az anyává váló nő és magzata!

Beszélgessünk az anyává válás izgalmas folyamatáról az anya-magzat kapcsolatanalízis tükrében!

ELŐADÓ: Dobiné Olasz-Papp Nóra/ személyközpontú tanácsadó, kapcsolatanalitikus

HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem

máj. 13. (szombat) 12.00

Kriston intimtorna jelentősége várandósságtól a gyermekágyas időszakig

A KRISTON INTIM TORNA (KIT) testet, lelket megmozgató, alhas védő tréning nők, férfiak, gyerekek számára, melynek célja, hogy MEGELŐZZE a gyenge záróizomból, rossz tápanyagellátásból, helytelen szokásokból adódó elváltozásokat, és azokat megszûntesse vagy csökkentse.

"Az alhas egészségét szolgáló egészségnevelési módszer,mely a medencefenéken elhelyezkedô harántcsíkolt izmok testtudat-fejlesztô, karbantartó tréningje a kontinencia képességének fokozására, a szexuális egészségért és a medencei szervek megfelelô helyzetének megtartása érdekében, nôk, férfiak, gyerekek számára, prevenciós és önrehabilitációs céllal. A szervvédelem érdekében a tréning során végzett szokásáthangolás segítségével lehetôvé válik a medencei szervek mûködésének hatékonyabbá tétele, illetve az alhasi szervek pszichoszomatikus elváltozásainak felismerése."

Családorvosi Fórum/Kriston

"A dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül, és nem alul, hanem felül, és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban."

Hamvas Béla

ELŐADÓ: Dr.Skultéti Judit/ intimorvos

HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem

Belépés díjmentes. Szíves adományaikat egyesületünk működésére fordítjuk.

máj. 13. (szombat) 13.00

Háborítatlanul szülni- kiváltság, szerencse kérdése vagy norma?

Ebben az órában beszélünk a háborítatlan szülés mikéntjéről, mit is jelent, mi akadályozhatja, mit tehetünk, hogy szülésünk minél háborítatlanabb legyen!

ELŐADÓ: Király Ágnes/ bába

HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem

Belépés díjtalan, szíves adományaikat egyesületünk működésére fordítjuk.

máj. 13. (szombat) 14.00

Mi fán terem a dúla?

Páros előadás, melyben kórházi és otthoni szüléskísérésben jártas dúlák által egyszerre kaphatsz információkat, tapasztalatokat a szülés támogatásáról hogy milyen lehetőségek nyílnak intézményben és intézményen kívüli szüléskíséréskor, mikor, kiket, miben és mivel támogat a dúla?

ELŐADÓK: Velkei Éva és Seiler Tünde/ dúlák

HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem

Belépés díjtalan, szíves adományaikat egyesületünk javára fordítjuk.

máj. 13. (szombat) 15.00

Szoptatás magabiztosan

Amikor a kisbabád megszületik, mindenképpen új és bizonytalan helyzetben találod magad. Mi segíthet mégis, hogy a lehető legmagabiztosabban kezdhess neki a szoptatásnak? Melyek azok az információk, amelyek segíthetnek? Mikre lehet szükséged? Milyen a jó, támogató környezet? Ezeket a témákat fogjuk körüljárni a beszélgetésben.

ELŐADÓ: Schneiderné Diószegi Eszter/ IBCLC laktációs szaktanácsadó, pszichológus

HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem

Belépés díjtalan, szíves adományaikat egyesületünk javára fordítjuk. 

máj. 13. (szombat) 16.00

Apának lenni érték és élmény

A nagy hír: Úristen, apa leszek! Hogyan fogok kapcsolatba lépni a kisbabámmal? Képes leszek ellátni őt? Képes leszek gondoskodni a családomról? Hogy fogja befolyásolni a feleségemmel való kapcsolatomat a kisbaba érkezése? Hogyan neveljem a gyereke?”

A kisPapaCoaching abban segít, hogy az apukákat visszaintegráljuk a családba és ott megtalálják a nekik legmegfelelőbb apai működésüket.

ELŐADÓ: Vadas János/ kispapa coach

HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem

Belépés díjtalan, szíves adományaikat egyesületünk javára fordítjuk.