PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája

Cím: 7624 Pécs, Őz utca 2.

Telefonszám: 72/311-843

E-mail cím: info [at] deak.pte.hu

Web: www.deak.pte.hu

Iskolánk 1976 óta működik Pécs Szigeti városrészében a Pécsi Tudományegyetem gyakorló iskolájaként. Tantestületünk nyitott a korszerű pedagógiai módszerek, a szakmai megújulás iránt, büszke magas színvonalú oktató- és nevelő munkájára, melyet diákjaink városi-, megyei- és országos szintű versenyeken elért eredményei igazolnak.  Alsós osztályainkban kedves és tapasztalt tanító nénik, jó hangulat, nyelvoktatás, mindennapos testnevelés, sport, játék, sok hasznos és izgalmas program várja leendő elsőseinket. Iskolánkban első osztálytól kezdve választás szerint tanulható az angol, vagy német, mint első idegen nyelv, majd az ötödik évfolyamtól második idegen nyelvként választhatják tanulóink a német, angol, olasz vagy a spanyol nyelvet. Különös gondot fordítunk tehetséges diákjaink képességeinek kibontakoztatására, a legjobbakat országos versenyekre készítjük fel. A jól működő napközis és iskolaotthonos ellátás, a felső tagozatban a tanulószobai felügyelet, valamint a korszerű digitális eszközökkel felszerelt tantermek adnak az oktató, nevelő munkához biztos hátteret. A sportpályák és a tornaterem, saját udvari játszótér, kültéri kondipark, valamint konditerem biztosítják a mindennapos testnevelés megszervezését, a szabadidő hasznos eltöltését. Tanórán kívüli programjainkon, projektnapjainkon, a családokkal közösen szervezett alkalmakkor  a tudomány és a művészetek segítségével igyekszünk minél jobban hasznosítani   az adott programokban rejlő pedagógiai lehetőségeket.  A magas színvonalú alapozó oktatás-nevelés mellett sokféle szabadidős tevékenységet (zeneiskola, RG, hittan, néptánc, úszás, kosárlabda, kézműves szakkör, stb.) kínál az iskola. Megfelelő tanulmányi eredményt elért diákjaink a nyolcadik osztály után folytathatják tanulmányaikat gimnáziumi osztályainkban.

Egy jelenleg is működő, szülőknek szóló internetes portálról idézzük az iskolánkról írt véleményeket:

„Először is rendkívül szimpatikus volt a nyílt nap. Az előkészítő foglalkozásokon a gyermekem nagyon jól érezte magát, mert játékosak, érdekesek voltak. Minden tanító nénit megismertek, s így könnyebb volt a választás. Nagyon tetszett még, hogy nyelvet választhattunk és a sok sportolási lehetőség is adott volt.”

„Nagyon kedvesek a tanító nénik, szeretettel és megértéssel fogadják a gyerekeket.

Versenyképest tudást és szerető légkört biztosít a gyermek számára.”

„Sokat foglalkoznak a gyerekekkel, viszik őket könyvtárba, színházba, sporteseményekre stb. Tágas tér, sportpályák, udvar áll a gyerekek rendelkezésére. Erős iskola az oktatás szempontjából. „

„Jó közösség, családias hangulat, nem nyűg a tanulás, megtanul a gyerek tanulni. Kellemes környezet.”

„Kedvesek, tapasztaltak a tanárok, és bízunk abban, hogy biztos alapokkal később könnyebben boldogul gyermekünk.”

„Barátságos a környezet, kedvesek az oktatók, sok lehetőség van különórákra, közel van a lakhelyünkhöz.”

„Sok lehetőséget kínál, gyermekbarát, rendezett, szép és tiszta az épület. A pedagógusok lelkesek és pedagógiailag felkészültek.”

"Kifogástalan az oktatás. Nagyon sok lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek a testmozgásban és a szellemi fejlődésben És a tanárok nem csak a diákokkal de a szülőkkel is megtalálják a közös nevezőt.”

Induló osztályok száma: 2

Létszám: 26-26 fő

Leendő tanítók neve: Istvánder Annamária, Pusztai Ágnes, dr. Tarnai Istvánné

Tagozatok: hagyományos és  iskolaotthonos osztály

Nyílt nap: 2016.12.03.

Iskolai életmódra felkészítő játékos foglalkozások, 4 órától:

  • 2017. január 4.
  • 2017. január 11.
  • 2017. január 18.
  • 2017. január 25.