Zsolnay Piknik

Pécs
2018. máj. 18. (péntek) 10.00 - 22.00

Az együttlét mellett jó hangulatú programokkal, koncertekkel várjuk a piknikre érkezőket péntek délutántól vasárnap estig. 
 

 

Ingyenes programok:
 

16.00–19.00 Retró könyvvásár és olvasóliget a Zsolnay Pikniken

 

Csillagterasz

 

A Csorba Győző Könyvtár széles könyvválasztékkal, kellemes zenékkel, olvasóligettel, barátságos hangulattal várja minden kedves régi és új olvasóját a Zsolnay Negyedben.

 

A régi regényeket, versesköteteket, gyermek- és ifjúsági könyveket, képzőművészeti albumokat, szakkönyveket, hanglemezeket kínáló Retró Könyvvásáron egy 1950-es évekből származó rádió is megtekinthető lesz.

 

16.00–19.00 Buborékvarázs workshop

 

Csillagterasz

 

A szappanbuborékok fantasztikus világa vár, ahol a közös buborékeregetés közben megismerheted az óriás szappanbuborékok készítésének apró trükkjeit.

 

16.00–19.00 Nevetnikék gyermeksarok

 

Streetball pálya

 

A Nevetnikék Alapítvány önkénteseinek célja, hogy a Pécsi Gyermekklinika falai közé berepítse a mese, a játék, a móka világát, és élményszerű foglalkozásokkal segítse elő a gyógyulást. Ezúttal a Fesztiválon is bemutatkoznak, sátrukban várnak kicsiket és nagyokat társasjátékokkal, bábokkal, kézműves foglalkozással, sok mosollyal. Elhiszed, hogy 2 perc alatt meg tudunk tanítani téged is játszani egy hangszeren? Ugorj be hozzánk, és mi bebizonyítjuk!

 

16.00 Csemer Boggie: Boggie 3

 

Lemezbemutató koncert

 

Bóbita Bábszínház Szabadtéri Színpad

 

Csemer Boglárka alias BOGGIE dalszerző-énekes izgalmasan egyedi pályát jár be. Olyan elképesztő sikereket tudhat maga mögött, mint az amerikai Billboard listás első nagylemeze, melyen szerepel a világkörüli utat bejárt Parfüm című szerzemény. Második lemezéért megkapta a legrangosabb hazai elismerést a Legjobb Pop Albumnak járó Fonogram-díjat. 2015-ben megnyerte a DAL című műsort az egyszálgitár kíséretes Wars for Nothing című dallal. Most pedig itt a 3című albuma.

 

17.30 Szeder: Francia – lemezbemutató koncert

 

Bóbita Bábszínház Szabadtéri Színpad

 

Szeder énekes, dalszerző 2014-ben, Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először meghatározó szereplőként a hazai könnyűzenei palettán, a Reggeli dallal pedig rögtön az érdeklődés homlokterébe került. A mai napig érdekes, izgalmas, és szerethető szereplője a fesztiválok világának. Sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei, egy szórakoztató belső utazás Szeder világába, egy izgalmas univerzumba, ahol croissantból van a félhold, és a kávéscsészében rajzolódik a tejút. A zenei játékosság és sokszínűség épp úgy sajátja előadóként, mint dalszerzőként. Második albuma, a Táncolj velem élet megjelenésével zenei világa újabb színekkel, hangulatokkal gazdagodott.

Belépőjegyes koncertek:
 

19.00 Csak egy nap a világ… - Szalóki Ági és zenekara 

 

Pirogránit udvar

 

Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak. A harmincas, negyvenes és ötvenes évek lüktető magyar swing slágerei, a francia chanson és a portugál fado parázsló dallamai két fantasztikus hangszeres-zeneszerző, Bacsó Kristóf szaxofon- és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában hangzanak el a színpadon.

 

 20.30 „Ella 100” - Budapest Jazz Orchestra koncert

 

Pirogránit udvar

 

A Budapest Jazz Orchestra Magyarország legnépszerűbb big bandje. Húsz éve világszínvonalon játssza a jazz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai diplomás jazz- és klasszikus zenészek, szabadidejükben más, populárisabb együttesben is játszanak. Ez is az, ami lehetővé teszi, hogy a BJO zenészei bármilyen stílusban képesek legyenek professzionálisan és szórakoztatón zenélni, kezdve a standard jazz klasszikusoktól az „ismertebb”, sokak által dúdolt slágerekig. Éppen ezért a Budapest Jazz Orchestra már nemcsak „rétegzene”, hanem több korosztály, és különféle rendezvények számára is szórakoztató zenei nagyprodukció.

Idén száz éve született Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya, akinek népszerű slágerei Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra előadásában csendülnek fel. Ella Fitzgerald 13-szor nyerte el a legrangosabb zenei díjat, a Grammy-t. Dalai máig ható slágerek, ki ne ismerné például a Cheek to Cheek, a Putting on the Ritz vagy a Lets face the music and dance című dalokat.

Duplakoncert-jegy elővételben 2800 Ft, helyszínen 3500 Ft. Kétnapos bérlet április 18–19-i a négy esti koncertre: 4000 Ft