Varázsóra

Megrázó kísérletek

Pécs
2018. aug. 8. (szerda) 14.302018. aug. 9. (csütörtök) 14.302018. aug. 16. (csütörtök) 14.302018. aug. 21. (kedd) 14.30

A Labor – Interaktív Varázstér és a Planetárium programjai mellett a Varázsóra-sorozat is része a Zsolnay Negyed ismeretterjesztő, természettudományos kínálatának.

A Varázsóra – fizikai kísérletek izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletek segítségével bővíthetik természettudományos ismereteiket. 
A Varázsóra az embert körülvevő világ jelenségeire ad magyarázatot. Választ kaphatnak például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és pl. mire képes a légnyomás…

A program hétéves kortól javasolt bármely korosztálynak, helyszíne a Látogatóközpont épületének 24-es terme. A legközelebbi jegyvásárlási lehetőség a Látogatóközpont Infopontja.

A közönség ezúttal szemtanúja lehet vidám és hajmeresztő kísérleteknek az elektromosság és a mágnesség témaköréből, az ártalmatlan szikráktól a "maguktól" világító fénycsövekig. 
Az előadás állandó fellépője ElektRozi, akinek haja szála sem görbül a veszélyes villámoktól. Garantáltan megrázó élmény!