Újra Pécsett a MozART Group

A komolyzene Monty Pythonja ismét Pécsett!

Pécs
2018. jan. 6. (szombat) 19.00

Jó hír, hogy a Kodály Központban tavaly nagy sikerrel bemutatkozó vonósnégyes hamarosan visszatér, hogy újra kezelésbe vegye a nevetőizmokat! 

A komolyzene Monty Pythonjaként elhíresült MozART Group előadását legutóbb Pécsett is hatalmas ováció fogadta. Teljes teltház, boldog és vidám emberek köszöntötték dübörgő tapssal a négy úriembert, akiket sikerült visszacsábítani egy újabb előadásra.

A csapat finom iróniával kezeli múzsáját, Mozartot. A komolyzene józan határait újra meg újra átlépik, és közelebb hozzák a zenét azokhoz is, akik amúgy ódzkodnak a nagy koncerttermek, vagy a klasszikusok hangulatától. 

Előadásaikon humoristákat megszégyenítő színpadi show-ban szólaltatják meg a legismertebb komolyzenei- és popslágereket, miközben a közönség minden alkalommal könnyfakasztó nevetésben tör ki. Őszintén, hallott már valaki Elvist hibátlanul elsípolni egy lufival?

Filip Jaślar (hegedű), Michał Sikorski (hegedű), Paweł Kowaluk (mélyhegedű) és Bolesław Błaszczyk (cselló) kivétel nélkül rangos Zeneakadémián végzett művészek, akik nem elégedtek meg a klasszikusok hagyományos értelmezéseivel. A MozART Group ki mert lépni a komolyzene szigorú kereteiből és egy világszerte egyedülálló kabarét hozott létre, ahol a zene nem csupán gyönyörködtet, hanem egyben az öröm és a nevetés forrása is.

A négyesfogat legutóbb hatalmas energiát merített a magyar közönség vidámságából, mondhatni akkora energiát, hogy a jövő évet is „kénytelenek” Magyarországon kezdeni.