The ISU Faculty Ambassador Brass

Pécs
2018. máj. 28. (hétfő) 19.00

A koncerten a kortárs rézfúvós kamarazene legjavát élvezhetjük olyan Grammy-díjas szerzők tollából, mint Michael Kamen vagy Dave Brubeck. Nem csak Roland Barrett, illetve Anthony Plog klasszikusnak mondható darabjai, de a jazz- és a filmzene remekei is hallhatók lesznek többek között Jack Gale átirataiban, legyen szó Duke Ellington vagy épp Leonard Bernstein dallamairól. Néhány mű erejéig a kiváló kvintett kiegészül a Zeneművészeti Intézet rézfúvós oktatóival és hallgatóival, illetve a Pécsi Harsonaegyüttes tagjaival.
Fellépők: dr. Eddie LUDEMA trombitaművész, Robert WAUGH trombitaművész, dr. Brian T. KILP kürtművész, dr. Randy MITCHELL harsonaművész, Paul MERGEN tubaművész

Dr. Eddie LUDEMA az Indiana Állam Egyetemének (ISU) trombitatanára, valamint az egyetem jazz együttesének és trombita együttesének vezetője, valamint az évente megrendezésre kerülő ISU Jazz Fesztivál szervezője. Amerikában és világszerte koncertezik az Egyetem Rézfúvós kvintettjével. Az egyetemi elfoglaltságain felül neves zenekarok első trombitásaként, illetve szólistaként is tevékenykedik nem csak a klasszikus, de a jazz műfajában is.

Robert WAUGH trombitaművész, az Austin Peay Állami Egyetem trombitatanára, jelenleg doktori képzését folytatja Indiana Állam Egyetemén, ahol korábban tanított is. Több vezető zenekar első trombitása volt, valamint a kortárs trombitára íródott műveket előtérbe helyező Altus Trumpet Ensemble alapító tagja. Világszerte koncertezik többféle felállásban.
Dr. Brian T. KILP kürtművész 1998 óta az ISU professzora és tagja az egyetem együtteseinek. Mesterkurzusokat tart, illetve szabadúszó művészként rendszeresen turnézik kiváló zenekarokkal, kamara- és szólóprodukciókkal Oroszországban, Thaiföldön, Vietnámban, Szingapúrban, Taiwanon és Kínában is. A thaiföldi Rajabhat Maha Sarakham University díszdoktora. A kortárs zene nagy pártolója, több mint 15 művet íratott már kürtre.

Dr. Randy MITCHELL harsonaművész 1990 óta tagja az ISU Egyetem tanári karának. Nem csak harsonát, de eufóniumot, kamarazenét, jazz-zenét is tanít, illetve játszik az egyetem együttesében. Jelenleg a Terre Haute Szimfonikus Zenekar első harsonása. Szabadúszó művészként a legkiemelkedőbb amerikai énekesekkel, hangszeres jazz-zenészekkel játszott együtt. A Nemzetközi Harsona Egyesület tagja, tanárként, előadóként és zsűritagként is aktív.

Paul MERGEN tubaművész az együttes legfrissebb tagja. 2017-ben került az ISU Egyetemre tubatanárként, ekkor lett az együttes tagja is. Ezt megelőzően 11 évig a “The President’s Own” United States Marine Band-del („Az elnök saját” tengerész zenekara) zenélt. Ezt követően az együttes többi tagjához hasonlóan ő is koncertezett a legnevesebb amerikai zenekarokkal, valamint szólóban. Jelenleg az Indiana Nemzeti Gárda 38. gyalogezredének tagja, ahol katonai szolgálatát teljesíti.