Pirogránit Jazz Udvar

Hajdu Klára Quartet

Pécs
2018. jún. 21. (csütörtök) 21.00

Hajdu Klárát a hazai jazzközönség jól ismeri, hiszen 2004-től majdnem egy évtizeden át volt női énekese az ország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Group-nak. Ezzel a formációval két aranylemezt, illetve Fonogram díjat tudhat magáénak, valamint teltházas koncerteket itthon, valamint Európa, USA és Kanada több nagyvárosában.
 

Saját együttesét, a Hajdu Klára Quartetet 2008 elején alapította, mely megújult felállásban 2013-ban jelentette meg első albumát "Come with me" címmel, rajta saját szerzeményeik mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival. 2015. októberétől a kimagaslóan tehetséges Oláh Krisztián lett a kvartett zongoristája.
 

A HAJDU KLÁRA QUARTET 2015. decemberében mutatta be teltház előtt "PLAYS STANDARDS Dedicated to Chet Baker" című lemezét, amellyel a legendás jazz trombitás emlékének adóznak. 
A korongon Chet Baker kompozícióit és az általa híressé lett jazz örökzöldeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, FEKETE-KOVÁCS KORNÉL közreműködésével.
2017. februárjában a szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte ezt az albumot.
 

Hajdu Klára – ének, Oláh Krisztián – zongora, Soós Márton – nagybőgő, Hoff Marcell - dob
Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt