Metronóm Jazz Klub

SoLaTiMusic

Pécs
2018. máj. 31. (csütörtök) 20.00

A SolatiMusic zenekar 2016-ban alakult. Életre hívója a nemzetközileg is elismert jazz-zongorista Tzumo Árpád. A formáció főként rnb és soul stílusban, a jazz harmóniakészletét is felhasználva, előremutató formavilágával szólal meg. Zenéjűk egyfajta híd, mely különböző stílusokat köt össze.

A csodálatos hangú Pocsai Kriszta, mint szövegíró is közreműködik a csapatban. Kriszta jól ismert név a szakmában, a legendás londoni 606 Clubban kétszer is frenetikus sikert aratott. Ízig-vérig jazzénekesnő, aki egyben első osztályú komponista is. Izgalmas repertoárban vegyíti saját, világklasszis kompozícióit az ismert standerdek eredeti hangvételű feldolgozásaival.

A basszusgitáros Heilig Tomi életútját a zene kisgyermek korától átjárja, hiszen szülei is fantasztikus zenészek. Anyukája, Eszményi Viktória énekes, apukája Heilig Gabor zeneszerző, szövegíró, gitáros. Tomi több zenekarban is közreműködik. Játszik a Random Trio-ban és a Punnany Massif-ban is.
Toni Snétberger káprázatos dobos. Játékában érződik a tökéletes „time” és az utánozhatatlan „feeling”, amely az ilyen típusú zene alapja.
A Berlinben élő dobos a világhírű gitárművész Snétberger Ferenc gitárművész fia. Tzumo és Toni egy évig közreműködtek a Snétberger Quartetben, amellyel Magyarországon és a nagyvilágban is sikeres koncerteket adtak.