Sétatér Utcai Tagóvoda - Keleti Városrészi Óvoda

 Sétatér Utcai Tagóvoda - Keleti Városrészi Óvoda
Pécs
Keleti Városrészi Óvoda Sétatér Utcai Tagóvodája
Sétatér u. 5.
Pécs
7627

„Ha egy emberrel úgy bánsz amilyen, akkor olyan is marad. Ha azonban úgy bánsz vele mintha jobb és nagyobb volna, akkor jobbá és nagyobbá fog válni.”

 

Óvodánk Pécs külterületén, szép természeti környezetben, családi házas zöldövezetben, Pécsbányatelepen található.

Régi épülete, amelyet 1978-ban bontottak le 1896-1942-ig aknászképző bányaiskola volt. Mai óvodánk, mely a régi helyén épült, a Mecseki Szénbányák támogatásával 1982-ben készült el.

Jelenleg 50 férőhelyen két vegyes életkorú  csoport működik.

A csoportszobák tágasak jól felszereltek, mindegyik csoportszobához saját öltöző és mosdó tartozik. A két csoportszobát egy tágas csarnok köti össze, melyet tornateremként használunk,  ill.  rossz idő esetén a szabad mozgástevékenységet  itt  végezhetik gyermekeink. Az  udvarunk tágas  fás,  füves,  homokozóval,  kellő  betonozott  résszel és sok mozgásfejlesztő eszközzel van felszerelve.

Nevelőtestületünk a Keleti Városrészi Óvoda saját Pedagógiai Programja szerint dolgozik, melynek megírásában tevékeny részt vállaltunk. Kiemelt feladatunk a tehetséggondozás. Óvodánk alapító tagja a 2013-ban kiváló minősítést elnyert „BioRitmus Tehetségpont”-nak, mely keretén belül mozgásfejlesztés és a vizuális nevelés különböző lehetőségeit biztosítjuk a hozzánk járó gyermekeink számára.  

2016-ban óvodánk elnyerte a Zöld óvoda címet, illetve a Kincseskultúr óvoda címet, melyhez anyagi támogatást is kaptunk. A pályázati támogatás lehetőséget adott arra, hogy bővíthessük eszköztárunkat, és programokkal, múzeumi- , planetáriumi látogatásokkal tehessük színesebbé a mindennapokat gyermekeink szàmára.

A tagóvoda vezetője: Kucsanda Gyuláné