Eszperanto Utcai Tagóvoda - Keleti Városrész

 Eszperanto Utcai Tagóvoda - Keleti Városrész
Pécs
Eszperanto Utcai Tagóvoda - Keleti Városrész
Eszperantó utca 8.
Pécs
7628

Az Eszperantó utcai óvoda Mecsekszabolcson található szép természeti környezetben. Közvetlen közelünkben helyezkedik el Baranya megye egyik  helyi jelentőségű természetvédelmi területe, melynek udvarunk is része. Az óvoda mellett erdős terület, forrás és tó is van. Az udvar különlegesen szép „Madárbarát kert”, óriási, öreg fák, dimbes-dombos, füves játszó hely, természetbe illő fajátékok. Tavasszal elkészül udvarunkon a mezítlábas sétáló ösvény.

A közelünkben nincs autóforgalom, a levegő tiszta, a színek, a formák és az anyagok természetesek és nyugtatóak. Az erdő közelsége miatt a klíma kellemes, a levegő friss és mindig tiszta, emiatt sok időt töltenek a gyermekek a szabadban. Biztosítjuk számukra, hogy természetes módon éljenek, sokat mozogjanak, és foglalkozásaink segítségével felfedezhessék környezetünk szépségeit.

Az óvoda 2015 óta Örökös Zöld Óvoda címmel rendelkezik, kiemelt nevelési feladata a Zöld óvodai tartalmak megvalósítása, a környezeti nevelés és a néphagyományok ápolása.

Óvodánk kicsi, családias hangulatú, három csoporttal működik, ahová különböző életkorú gyermekek járnak, ezért külön figyelmet fordítunk az egyéni képességek fejlesztésére.

A nagycsoportosok számára alkalmanként külön tevékenységeket is szervezünk óvodán belül és kívül is. Ilyenek a Vizuális tehetségműhely, a Zene-ovi, múzeumok, kiállítások látogatása, Erdei óvoda program.

Tevékenységeink éves ritmusát, a foglalkozásaink tartalmát a jeles zöldnapok, a néphagyományok és az ünnepek adják. Fontosnak tarjuk, hogy a gyermekek egészséges környezetben, a számukra megfelelő életritmusban éljenek. Rendszeresen fogyasszanak gyümölcsöt, zöldséget és vizet, naponta mozogjanak és játszanak a szabadban.

Környezeti adottságainknak köszönhetően a gyermekek kapcsolatban vannak a természettel, növényekkel, állatokkal. A mindennapokban és a szervezett programokon megismerkednek a takarékos energiahasználattal, a szelektív hulladékgyűjtéssel, az újrahasznosítással és elsajátítják, hogy gyermekként hogyan óvhatják a környezetünket. Ebben a munkában legfontosabb partnereink a szülők, számukra több alkalommal szervezünk nyitott óvodai programokat.

Szeretettel várjuk az érdeklődő családokat az óvoda nyílt napján, 2017. március 29-én, szerdán. Telefonos egyeztetés után más időpontban is lehetőség van látogatásra.

Programok itt ( Eszperanto Utcai Tagóvoda - Keleti Városrész):