Bimbó utcai Tagóvoda - Kertvárosi Városrész

 Bimbó utcai Tagóvoda - Kertvárosi Városrész
Pécs
Bimbó utca 1.
Pécs
7632

Óvodánk Pécs déli részén, a régi kertvárosban, egy csendes kis utcában, családi házas övezetben helyezkedik el, a Táncsics Mihály és a Móra Ferenc utcákat összekötő Bimbó utcában. 

Területe 916 négyszögöl, füves udvara 2949 m2. Az árnyas fák alatt mozgásfejlesztő játékok találhatók.

Négy óvodai csoportunk életszerűen családmodellt követő, picik, középsősök és nagyok egy csoporton belül differenciált fejlesztés, egyéni bánásmód alkalmazásával fejlődnek, és érik el az iskolaérettség szintjét.

Óvodánk szakképzett testülete a Tevékenységközpontú óvodai nevelési program alapján dolgozik, melynek fő irányvonala az együttműködés és a kommunikáció. Nyitott óvodai életünk, beszoktatásunk a gyerekek egyéni igényeinek megfelelően történik.

Kiemelt fontosságúnak tartjuk az egészséges és a környezettudatos életmódra nevelést. Óvodánk a "Zöld Óvoda" programhoz csatlakozva éli mindennapjait. 

Saját, jól felszerelt tornatermünkben a következő foglalkozásokon kívüli mozgásformákat biztosítjuk gyermekeink számára: szivacskézilabda, Bozsik foci, jóga.

Különóráinkon a gyerekek játékos foglalkozások keretein belül megismerkedhetnek az angol nyelv,  a néptánc, a moderntánc,  a hitoktatás és a lovaglás alapjaival.

Művészeti nevelésünk kiemelt szerepet kap, eredményességét segíti saját égető kemencénk is, melyben óvodásaink egyéni agyag alkotásait égetjük ki. Ugyanilyen fontos szerepet kap a hagyományőrzés, foglalkozásainkhoz kiegészítő eszközként sok természetes anyagot használunk (kukorica, gyékény, vászon, csuhé, gyapjú). 

Dolgozóinkra jellemző a nyitottság, az aktivítás és a gyermekközpontú szemlélet. Nyugodt, biztonságot adó légkörben a játék fejlesztő erejét kihasználva szeretnénk örömteli éveket biztosítani a ránk bízott gyermekek számára.

Óvodánkban:

  • 8 óvodapedagógus

  • 5 szakképzett dajka

  • 2 pedagógiai asszisztens

  • 1 gazdasági dolgozó

  • 1 karbantartó- udvaros

segítik az eredményes nevelőmunkát. 

Óvodánkban 3 munkaközösségi tag van:

  • 1 fő Gyermekvédelmi Munkaközösségi felelős

  • 1 fő Zöld Óvoda Munkaközösségi felelős

  • 1 fő Fejlesztő Munkaközösségi felelős

Folyamatosan biztosítjuk az óvodalátogatás lehetőségét, telefonos időpont egyeztetés alapján.

Új óvodásainkat empátiával, türelemmel, átkaroló, óvó szeretettel várjuk. 

Nevelésünk alapgondolata a következő:

"Osztani magad-hogy így sokasodjál,
Kicsikhez hajolni-hogy magasodjál,
Hallgatni Őket-hogy tudd a világot,
Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz"