Ajtósi Dürer Utcai Tagóvoda - Nyugati Városrész

Ajtósi Dürer Utcai Tagóvoda - Nyugati Városrész
Pécs
Ajtósi Dürer u. 2.
Pécs
7623

Ajtósi Dürer Utcai Tagóvodája
 

Cím:7623 Pécs, Ajtósi Dürer u.2.

Telefon/Fax: 72/253-927, 06-20-312-34-04

Email: nyugatiovi [at] nyugatiovoda.hu , ajtosiovi [at] nyugatiovoda.hu ()

Web: http://www.nyugatiovoda.hu

 

Az óvoda Pécs-Újmecsekalján található, nyugodt, forgalomtól elzárt környezetben. Célunk, hogy óvodánk a lehető legkorszerűbb eszközökkel, programokkal biztosítsa Gyermekeik egészséges, biztonságos, stabil fejlődését.

Legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy óvodásainknak szeretetteljes, nyugodt, játékra és tevékenykedésre ösztönző körülményeket biztosítsunk, s hogy a nevelés minél sokoldalúbban, a kor elvárásainak megfelelően folyjon. Nevelőmunkánk során törekszünk a gyermeki személyiség egészének harmonikus fejlesztésére. Nevelésünk végső célja a gyermekek iskolai életre való felkészítése, maradandó élményekkel való gazdagítása. Lényeges szempont számunkra a szülőkkel való együttnevelés. Az anyanyelvi nevelés kiemelt helyen áll. A kommunikáció fejlesztése sok játékkal, mesével, verssel történik. Fontosnak tartjuk a gyermekek zenei és egészséges életmódra nevelését, a mozgás megszerettetését, a természeti és társadalmi környezet megismertetését, valamint a vizuális kultúra folyamatos fejlesztését.

Saját speciális konyhánk biztosítja mind a normál táplálkozást folytató, mind az ételallergiás gyermekek megbízható és szakszerű étkeztetését. Sószobás foglalkozásokkal segítjük az allergiás, asztmatikus tünetek csillapítását, a gyermekek egészségének megőrzését.

Intézményünkben 3 vegyes életszervezésű csoport üzemel. A napirend tervezésekor törekszünk a gyermekek fő óvodai tevékenységei közötti ideális egyensúly kialakítására, fenntartására. Nagycsoportos gyermekeink térítésmentes úszó tanfolyamon vehetnek részt a Bánki D. U. Iskola uszodájában.

Csoportszobáink jól felszereltek, és egy mozgásfejlesztő eszközökkel ellátott tornateremmel is rendelkezünk. A tágas, világos csoportszobák mindegyikéhez külön öltöző és mosdó tartozik. Udvarunk nagy alapterületű. A sportpálya és a kerékpárút mellett változatos mozgásformák színtere.

2014-ben elnyertük a „Zöld Óvoda” címet. A természetes és egészséges környezet mellett az egészséges életmód elkötelezettjei vagyunk.

Nevelési időn kívül igénybe vehető szolgáltatásaink: Kosárlabda, Játékos angol, Ovis torna, Judo, Kinder Rocky.

A szülők, a következő programokat szeretik: ”Tök jó nap”, Márton nap, Farsang, „Őszi és tavaszi kavalkád”, „Gyereknap”.

 

Nyílt napjaink: 2017. 03.27-én, 28-án délelőtt 10.00 – 11.30-ig

                            31-én Tavaszi Kavalkád, délutáni program

Programok itt (Ajtósi Dürer Utcai Tagóvoda - Nyugati Városrész ):