Szoptatás-tejtermelés

A szoptatáshoz a lehető legtermészetesebben kell hozzáállni.

Első gyerekemet még Stockholmban szültem. A svédekről köztudott, hogy nagyon természetesen állnak az élet dolgaihoz. Csak semmi fakszni, semmi aggódás. Ez sugárzott az egész szülőszobáról, az ott dolgozó bábákról és a védőnőkről. Soha senkiben nem merült fel, hogy gondjaim lehetnének a szoptatással. Olyan természetesen álltak a szoptatáshoz, hogy a magam részéről azt gondoltam, ez pont olyan lesz, mint bármilyen természetes dolog az életemben. Így is volt. Egy pillanatig sem kételkedtem magamban vagy a babámban.

Második gyermekemet itthon szültem és a szülést követően nekem szegezték a kérdést, hogy tudott-e szoptatni engem az anyám és tudtam e szoptatni az első gyerekemet. Eddig a pillanatig ez nem volt kérdés bennem, azonban ez az aprócska kérdés elültette bennem a „mi lesz ha” félelmet. Véleményem szerint, nekünk asszonyoknak természetesen, vidáman és magától értetődően kell a szoptatáshoz állnunk, hogy a lányaink, sőt a fiaink is azt szívják magukba, hogy A SZOPTATÁS KÉPESSÉGE NEM KÉRDÉS. Arra az esetre, ha mégis megüli az asszonyt a félelem készítettem egy Tejszaporító olajkeveréket. Mindkét mellett be kell kenni vele, de tanácsolnék még valamit. Az egyik legjobb tejszaporító technika, ha az édesanya egy jó masszázst kap. Hatására megnő a szervezetben az oxitocin és az endorfin, az olajok meg varázslók módjára kioldják a feszültséget a lélekből, ezáltal az izmokból, megnövelik az önbizalmat, így a tejecske szabadon tud áramlani. Ajándékba barátoktól, családtól ne felesleges babaholmit kérjetek, hanem ajándékutalványt egy jólelkű, értő kezű masszőrhöz, amit rendszeresen be tudtok váltani, így meg tudjátok előzni a kimerültséget és a félelem felhalmozódását.

TEJSZAPORÍTÓ OLAJ A szoptatás ideje alatt serkentően hat a tejtermelésre Az olajkeveréket a szoptatás időszakában ajánlott alkalmazni, ha csökkenni látszik a tej mennyisége. Kiválóan ápolja és nyugtatja a bőrt. Alkalmazása: szoptatás után naponta 3x10- cseppel masszírozd át melleidet. Fő hatóanyagai: körömvirág-, és sárgabarackmagolaj, édeskömény, koriander és levendula kivonat. Tartósítószert nem tartalmaz.

Az alábbi masszázsolaj kiváló várandósság alatt, után a feszültségek feloldására, vagy egyszerűen a harmónia megőrzésére. NYUGALOM MASSZÁZSOLAJ Lazításra, nyugtatásra A keverékben lévő nyugtató hatású illóolajok ellazítják a testet és lelket. Ajánlott feszültség esetén illetve csökkent tejtermelés esetén. Az olajkeverékkel történő fél órás masszázs mélyen ellazít, feloldja az esetleges lelki és fizikai blokkokat. Alkalmazása: masszázshoz. Vagy egy kellemes illóolajos fürdő után, a még nedves bőrödbe masszírozd be, ezt követően pihenj le. Fő összetevők: Sárgabarackmag-, búzacsíra-, mogyoróolaj, geránium, rózsafa kivonat, narancs esszencia Tartósítószert nem tartalmaz. 

Szerző: