Sütőtökös lepény

Sütőtökös lepény recept

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 150g vaj
  • 30g cukor
  • 1/2 kk só
  • 1 tojás
  • 3-4 ek hideg / lehet jeges is/ víz

Töltelék:

  • 500 g legyalult tök
  • 2-3 legyalult alma
  • ízlés szerint kis cukor
  • gyömbér, fahéj
  • esetleg kis citromlé

Az összetevőket jól összedolgozzunk, és legalább fél óráig a hűtőben pihentetjük. A tészta előre is elkészíthető, két napig jól elzárva tárolható a hűtőben. Kivajazunk egy torta, vagy lepényformát. A tészta kétharmadát sodrófával megnyújtjuk, beleigazítjuk a formába, és eligazgatjuk rajta a tölteléket. A tészta maradékát is kinyújtjuk és lefedjük vele a formát. A lepényt villával megszurkáljuk, enyhén előmelegített sütőben, 200C-on, kb. ötven percig sütjük. Az évszakoknak megfelelően próbálkozhatunk más töltelékkel is, télen almával, nyár végén áfonyával. Jó kísérletezést kívánunk! Bobánovics Gabriella