Rózsafánk

Gyorsan, könnyen és egyszerűen elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehérliszt,
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt,
  • 3 egész tojás,
  • 3 kanál joghurt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 15 dkg méz vagy 10 dkg fruktóz,
  • 1 mokkáskanál só.

A lisztet a sütőporral, fruktózzal elkeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Kb. két milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Három-négy pogácsát egymásra helyezünk, és középen az ujjunkat belenyomjuk, hogy a tésztarétegek egymáshoz tapadjanak. Végül körben bevagdaljuk a szélüket 6-8 helyen. Forró olajban kisütjük. Sütés közben a tészta szétnyílik, és olyan lesz, mint egy rózsa. Meghinthetjük fruktózzal, a rózsák közepébe pedig tehetünk egy-egy kanálka lekvárt.

Tipp: Még mutatósabb lesz, ha az egymásra helyezett pogácsák különböző méretűek, alul nagyobbak, felül kisebbek. Jó étvágyat!

Szerző: 
06205939427
ditta [at] kangaegyesulet.hu