Pillangó a piciknek, nagyoknak

A legkisebbeknek nincs szükségünk részleteiben kifundált kézműves foglalkozásra. A tépés-vagdosás-ragasztás öröme egyévesen még lebilincselő, engedjünk teret ennek!

 

A szobába akasztható pillangók örömet okoznak minden szellőztetésénél és az életkor előrehaladtával újabb és újabb technikával lehet szellőben repkedő pillangókat készíteni. Persze inkább a kislányok lelkesedésére tarthatunk számot, de kreatív fiús anyukák elkészíthetik repülőgépnek is!

Pillangó piciknek

Egy alufólia gurigáról levágunk egy 10 cm-es darabot. Színes papírból kivágjuk a pillangószárnyakat és kivágott, összetépkedett papírdarabokkal kidíszítjük, majd a gurigára ragasztjuk. A test egyik oldalán két lyukat fúrunk, amin átfűzünk egy erősebb drótot. A drótot fogóval meghajlítjuk, díszítésképpen fűzhetünk rá gyöngyöket. A testen átfűzött madzaggal felakasztjuk a lámpára.

Pillangó nagyobbaknak

Vastagabb színes kartonra és egy ollóra van szükségünk. A kartonból különböző hosszúságú csíkokat vágunk. Egy barna kartoncsíkból csepp alakot formázunk, egy kisebből pedig kör alakot és egymáshoz ragasztjuk. Ez lesz a fej és a test. Négy színes csíkból elkészítjük a lepke szárnyait és a testhez ragasztjuk. A díszítés úgy készül, hogy az olló hátával meghúzzuk a színes papírcsíkokat, hogy felpöndörödjenek. A kisebb-nagyobb kunkorikat, köröket a szárnyak belsejébe ragasztjuk, hogy szép díszes legyen. Végül egy papírcsík két végét meghúzzuk és a fej tetejére ragasztjuk ívesen: ez lesz a csáp. Cérnaszállal akasztót kötünk rá.