Női szerepek – homeopátiás segítséggel

Női létünk talán legszebb időszakaiban, a terhesség, szülés és szoptatás időszakában érdemes a természetes, mellékhatásoktól mentes módszerekhez fordulni kismamaként, anyukaként és kisbabáknak is.

A terhességre való felkészülés ma már sokszor tudatosan történik. Néhány betegség kezelése kiváltható teljesen homeopátiás gyógyszerrel (pld. allergia vagy hangulatzavarok), alkati kezeléssel pedig harmonizálható a szervezet testi és lelki működések szempontjából is.

A teherbe esést meggátló, nehezítő panasz sokféle lehet. A gyakori magas prolaktin hormonszint, szabálytalan ciklus, férfiaknál alacsony spermiumszám, és többfajta panasz is pld. homeopátiás hormonhigításokkal, vagy alkati kezeléssel gyógyíthatók.

Kora terhességben a legtöbb gondot a hányinger okozza, Cocculine tabletta vagy a leggyakrabban alkalmazott Sepia, Ipecacuanha gyorsan enyhülést hoz.

A terhesség vége felé az állandó gyomorégés, ( Robinia, Acidum sulfuricum, Kreosotum), a kisebb méhgörcsök is kezelhetők a golyócskákkal.

A szülésre való felkészülés során, és szülés alatt többfajta szert szoktunk javasolni. Az Arnica és Phosphorus kiváló vérzéscsillapítók. A Cimicifuga racemosa és Caulophyllum a méhnyak előkészítésére, érlelésére és szülés alatt a fájások elősegítésére alkalmasak. A különböző potenciáknak eltérő a hatása, szedésükhöz a szülészorvos és szülésznő segítségét kell kérni.

A tejelválasztás beindulása természetes élettani folyamat - közvetlenül szülés után serkentő szerek szedésekor, túl gyors tejbelövellésnél kialakulhat láz, mellgyulladás. Ha nem elég az anyatej a babának tejszaporítás céljából Ricinust és Urticát (csakis alacsony potencia!) javasolunk,

A szülés után, a későbbiekben jelentkező panaszok esetén is, anyukának, kisbabának is gyors, hatásos és mellékhatásmentes gyógymódot kínál a homeopátia.

Szerző: 
06-20-46-86-516
info [at] doktorneni.hu