Mosódió

Van egy olyan mosószer, ami a fán terem. India területén már évszázadok óta ismerik és használják a mosódiófa termésének héját.

Ez az anyag vízben kioldódva habzani kezd, szappanként hat és alkalmas a ruhák tisztítására, mosására. A szaponin magas fokú zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződést a ruhákból, anélkül, hogy a textíliákban kárt tenne.

A mosódió gyengéd a színekhez és a szövethez, a ruhák hosszabb ideig megőrzik élénk színüket és szerkezetük épségét. A mosódió még a legfinomabb gyapjú és selyem mosására is alkalmas.

A mosódióhéj foszfát- és tenzidmentes. Vagyis nem tartalmaz környezetszennyező és allergizáló, bőrirritációt okozó anyagokat.

Környezetbarát: A mosódió egy teljesen természetes növényi mosószer, biológiailag 100%-ban lebomlik. Használata nem szennyezi a természetet, a környezetkímélő mosással megóvjuk vizeinket is.

Bőrbarát: A mosódió különösen bőrbarát. Csecsemők, kisgyermekek, érzékeny bőrűek és allergiások is használhatják. A mosódióhéj foszfát- és tenzidmentes, használatával lemondhatunk a környezetszennyező, allergizáló és bőrirritációt okozó anyagokat tartalmazó vegyszeres mosásról.

Pénztárca-barát: A mosódió kitűnő választás azok számára is, akik csökkenteni szeretnék a mosással járó költségeket, hiszen a mosódióval való mosás sokkal olcsóbb, mint a vegyszeres mosás. 500 gramm mosódió-héj kb. 100-120 mosáshoz elegendő.

A mosáson kívül még számos dologra használható.
A mosódió héjjak főzésével házilag készíthetünk belőle  felmosószert, ablaktisztítót, hajsampont, fürdetőt, autósampont, és hatásos a levéltetvek ellen is.

Szerző: