Meseterápia az egészségmegőrzésben, betegségmegelőzésben

A mesék régen a felnőttekhez szóltak és azért maradtak fenn hosszú évszázadokon keresztül, mert nagyon fontosak voltak az emberi közösségek számára.

Létfontosságú tudást hordoztak arról, hogy az embernek mely életszakaszokban milyen nehézségekkel kell megküzdeni, milyen feladatok várják, hogyan érheti el a boldogságot, milyen értéket ad a világhoz a férfi és mivel gazdagítja azt a nő – segített eligazodni a látható és a láthatatlan világban egyaránt. 

Ezt a tudást ma is magukban rejtik a mesék, de most már nehezen értjük meg „kódolt” üzenetüket. Mit keres a királyfi, mi végre állja ki a sok próbát, miért kell olyan sokszor sűrű sötét erdőbe érkezni, legyőzhető-e a sárkány, mi/ki kell hozzá, hogy Hófehérke kiszálljon az üvegkoporsóból, vagy Csipkerózsika felébredjen, mi vár a hetedhét országra szóló lakodalom után?! Milyen tudást adhatnak nekünk, XXI. századi felnőtteknek a mesék? Hogyan adnak útmutatást egy-egy nehéz helyzetben és hogyan tudják működésbe hozni saját rejtett energiáinkat?

sarkany Ezekkel a kérdésekkel foglalkozom az előadáson, a műhelymunka során a módszer működéséről az érdeklődők saját tapasztalatot szerezhetnek.

Magamról: 2000-ben diplomáztam pszichológusként, 2005-ben szereztem meg a klinikai szakvizsgát,Pécsett. Gyermekotthonban, nevelési tanácsadóban, szakértői bizottságban való munkám során szereztem tapasztalatot a gyermekek világáról; a felnőttoktatás, a versenyszféra területén végzett munkám pedig a „felnőttek világához” kapcsolt.

Jelenleg Pécsett élek és dolgozom. A Metamorphoses ® Meseterápiás Módszerrel való találkozás teljesen új perspektívát nyitott az életemben, hivatásomban. A módszer segítségével valódi esélyt látok a test a lélek és a szellem valódi harmóniájának elérésére; gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. Küldetésemnek érzem, hogy a mesében rejlő kincsek feltárásában segítsek, hogy a mérhetetlenül gazdag évszázados tudás, minél több ember számára elérhetővé váljon. Azok számára, akik segítséget keresnek akár mindennapi életük problémáinak megoldásához, akár választ létük mélyebb értelmére.

 Book vector designed by Freepik

Szerző: 
30/84-16-028