Linzer, kicsit másként

A linzer egy klasszikus, mégis ínycsiklandó édesség.

Hozzávalók:

  • 10 dkg méz
  • 20 dkg puha vaj
  • késhegy sütőpor (elhagyható, ill. sütőpor helyett használható szódabikarbóna )
  • 1 db tojás (elhagyható)
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt.

Elkésztés:

Az összetevőket a liszt nélkül habosra kikeverjük , majd hozzá gyúrjuk a lisztet. Ne gyúrjuk sokáig.

Ha összeállt a tészta,  kb 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Mielőtt kinyújtjuk a tésztát, még egyszer átgyúrjuk, nyújtjuk és tetszés szerinti formákkal szaggatjuk.

Előmelegített sütőben, 180ºC fokon, 15 percig sütjük. Ha kihűlt, össze töltjük ízlés szerinti lekvárral. Én saját, mézzel készített lekvárral szoktam. Díszíthetjük olvasztott csokival, de megszórhatjuk akár szőlőcukorral is.

Szerző: