Liliputi MeiTai

Gyakori kérdések és válaszok : A Liliputi MeiTai

Ennek számtalan oka van. Legfontosabb, hogy az ilyen módon hordozott babák kiegyensúlyozottabbak és kevesebbet sírnak, mint nem hordozott társaik. Másrészt az élet is könnyebb így. Egyszerűbb a közlekedés, gondoljunk csak a buszra szállásra, vagy egy kirándulásra a természetben. De a házimunkát is gondtalanul tudjuk végezni úgy, hogy közben babánk is velünk van.

  • Nem terheli ez meg kisbabám gerincét?

Nem. Több kutatás egybehangzóan bebizonyította, hogy újszülött korban elkezdett hordozás sincs semmilyen negatív hatással a baba gerincének fejlődésére. Sőt, a csontok és az izomzat fejlődése szempontjából kifejezetten előnyös. A csípőficamot nem csak megelőzi, hanem korrigálja is ez a hordozási forma.

  • Gyermekem hány hónapos korától használhatok Mei-Tait? És meddig?

Születésétől több éves koráig. Amíg önállóan nem tartja a fejét, addig elől hordozd, később a hátadra kötve célszerű hordozni Őt

  • Mekkor súlyú gyermeket hordozhatok a Liliputi Mei-Tai-ban?

Kb. 15 kilóig kényelmes a hordozás (háton), de az elméleti súly bírása ennél jelentősen több.

  • 190 centis férjemnek nagyobb Mei-Tai-t vegyek?

Nem. Egy méret létezik. A pántok elég hosszúak ahhoz, hogy bárki hordozhassa vele a babát.

Nagyon egyszerű a használata, bárki elsőre megtanulhatja. Részletes leírást adunk hozzá, melyből könnyedén elsajátíthatod használatát.

  • Elöl, a csípőmön és a hátamon is hordozhatom babámat a Mei-Taiban?

Igen! Általában az egészen kicsi babákat elöl szokták hordozni, a kicsit nagyobbakat már a csípőn is nagyon kényelmes, a nagyobb gyermekeket meg hátadon célszerű vinni. De ahogy a kedved (és babádé) tartja...