Liliputi MeiTai

Gyakori kérdések és válaszok : A Liliputi MeiTai

  • Miért hordozzam gyermekem közel magamhoz?

Ennek számtalan oka van. Legfontosabb, hogy az ilyen módon hordozott babák kiegyensúlyozottabbak és kevesebbet sírnak, mint nem hordozott társaik. Másrészt az élet is könnyebb így. Egyszerűbb a közlekedés, gondoljunk csak a buszra szállásra, vagy egy kirándulásra a természetben. De a házimunkát is gondtalanul tudjuk végezni úgy, hogy közben babánk is velünk van.

  • Nem terheli ez meg kisbabám gerincét?

Nem. Több kutatás egybehangzóan bebizonyította, hogy újszülött korban elkezdett hordozás sincs semmilyen negatív hatással a baba gerincének fejlődésére. Sőt, a csontok és az izomzat fejlődése szempontjából kifejezetten előnyös. A csípőficamot nem csak megelőzi, hanem korrigálja is ez a hordozási forma.

  • Gyermekem hány hónapos korától használhatok Mei-Tait? És meddig?

Születésétől több éves koráig. Amíg önállóan nem tartja a fejét, addig elől hordozd, később a hátadra kötve célszerű hordozni Őt

  • Mekkor súlyú gyermeket hordozhatok a Liliputi Mei-Tai-ban?

Kb. 15 kilóig kényelmes a hordozás (háton), de az elméleti súly bírása ennél jelentősen több.

  • 190 centis férjemnek nagyobb Mei-Tai-t vegyek?

Nem. Egy méret létezik. A pántok elég hosszúak ahhoz, hogy bárki hordozhassa vele a babát.

Nagyon egyszerű a használata, bárki elsőre megtanulhatja. Részletes leírást adunk hozzá, melyből könnyedén elsajátíthatod használatát.

  • Elöl, a csípőmön és a hátamon is hordozhatom babámat a Mei-Taiban?

Igen! Általában az egészen kicsi babákat elöl szokták hordozni, a kicsit nagyobbakat már a csípőn is nagyon kényelmes, a nagyobb gyermekeket meg hátadon célszerű vinni. De ahogy a kedved (és babádé) tartja...