Ki Helen Doron?

Helen Doron brit nyelvész, egyetemi tanár és három gyermekes édesanya. Londonban nőtt fel, nyelvészetet és franciát tanult az angliai Readingi Egyetemen, majd angolt tanított a franciaországi Poitiers Egyetemen

A Helen Doron Early English ötlete kislánya Suzuki módszerrel való hegedűórája hatására ötlött fel benne. A pszicholingvisztikai kutatásokon nyugvó Helen Doron módszer kidolgozását a kisgyermekkori fejlődés iránti érdeklődése, az angoltanítás, s gyermekek szeretete motiválta.

Meggyőződésévé vált, hogy a nyelvtanulás olyan természetes képesség, amelyet nem lehet elég korán kezdeni. A szülők persze könnyen megijedhetnek attól, hogy korán iskolába kerül a gyerek, de egészen másról van szó. A Helen Doron Early English módszer az anyanyelv tanításának alapelvén működik, vagyis először a nyelv hanglejtését, dallamát ismerik meg a kicsik,majd fokozatosan magukba szívják a szavak jelentését is.

Helen Doron a mai napig aktívan tanít angolt, maga képzi a tanárképzőket és saját fejlesztőcsapatával, zeneszerzőjével folyamatosan újabb és újabb tananyagokat dolgoz ki.

Az eredmények lenyűgözőek! A Helen Doron által létrehozott átfogó angol nyelvi rendszer ma már több, mint 25 éve működik sikeresen és a világ csaknem 30 országában van jelen. Helen Doron nyelviskola helyszínek szinte egész Magyarországon megtalálhatóak.