Játéktippek esős napokra

A napok egyre vészesebben rohannak, és tagadhatatlanul robogunk a nyári vakáció felé.

Ez pedig - akárhogy is nézzük - minden szülő számára egyfajta próbatétel, ugyanis a szünidei kikapcsolódás megtervezése nem kevés logisztikát igényel. Azonban minden terv és ötlet borulhat, ha beborul az idő és nekiáll esni az eső. Akár napokig. Cikkünkben, most néhány olyan játéktippet hoztunk nektek, amelyek garantáltan megoldást jelenthetnek az esős napok idején is.

A gyurma

A gyurma rendkívüli népszerűségnek örvend már hosszú évek óta, ráadásul az állatformák végtelen nyomogatása mellett ma már a lehetőségek tárháza mondhatni kimeríthetetlen. Lehet ételeket készíteni belőle, húst, sültkrumplit, pizzát, bármit, ami egy kicsit is túlmutat a fantázián. A gyurma remek választás az esős napokon, ami pedig a legjobb az egészben, hogy együtt játszhatunk a gyerkőccel úgy, hogy közben még mi is élvezzük a kreatív tevékenységet.

Üdv a konyhában!

A gyerekek számára rendkívül izgalmas minden olyan tevékenység, amit a felnőttek csinálnak. Így a legjobban úgy lehet őket lekötni, ha néhanapján engedjük nekik, hogy azt csinálhassák, amit mi is. Pakoljátok ki együtt konyhai felszereléseket - nyilván ne az egészet - és engedjétek meg nekik, hogy öntögessenek, kavargassanak, pakolásszanak. Hidd el, nagyon fogják élvezni.

Beöltözős játékok

A gyerkőcök számára igazi élmény, ha beöltözhetnek anyának vagy apának. Bár ez leginkább a lányokat vonzza, de a helyzet az, hogy akár egy egész délutánra lekötheted gyermeked, ha engeded, hogy magára kapja az egyik ruhádat, cipődet, vagy akár a nyakláncodat. A lányok  a magassarkúban aranyosan tipegve játszhatnak anyukásat, ami az esős napokon valódi élmény és kikapcsolódás.

Építsetek bunkert!

Ugye Ti is imádtatok gyerekként bunkereket, kuckókat építeni hatalmas takarókból és párnákból? Akkor szinte biztos, hogy a gyerkőcök is odáig lesznek, ha együtt megépítitek álmaik bunkerjét. Az építés öröme ugyanis hatalmas löketet ad a gyerkőcöknek, sőt akár be is rendezhetik a kész kis lakást, ahol aztán kedvükre fogadhatják majd a látogatókat: azaz anyát és apát.

Mozgás!

Gyakran az a legnehezebb az esős napokban, hogy nem tudjuk kellőképpen lefárasztani a gyerekeket. Szellemileg ugyan elfáradnak az őket érő ingerek hatására, de mivel fizikailag nem tudnak sokat mozogni, abszolút nem lesznek fáradtak. Így, ha van rá módunk, próbáljunk meg minden törékeny tárgyat elpakolni az útból és akár plüssök segítségével készítsünk számukra szlalom pályát, de akár együtt táncolhatunk, bújócskázhatunk is velük. A lényeg, hogy fáradjanak el fizikálisan annyira az esős napok alkalmával is, mint egy normál délutánon.

Szerző: