Gyurma házilag

A gyurma az egyik legsokoldalúbb játékszer, annyi képességet fejleszt észrevétlenül, hogy felsorolni is nehéz, és ami a legjobb benne: szinte minden korosztály számára kikapcsolódást nyújt: a kicsik kígyót formázhatnak, a nagyok akár egész gyurmaképet, figurákat.

Ezúttal egy olyan gyurmareceptet adunk közre, amit akár a legkisebbek kezébe is adhatunk, mert az sem nagy baj, ha belekóstolnak.

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre meleg víz
  • 1/3 bögre só
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 ek olaj
  • különböző színű ételfestékpor

Ha illatos gyurmát szeretnénk, először csöppentsünk az olajhoz illóolajat, majd a hozzávalókat egy lábosban keverjük össze. A keveréket addig főzzük, amíg gombócokká össze nem áll a masszánk. Annyi gombócra szedjük a gyurmát, ahányféle színt szeretnénk, és gyúrjuk hozzá az ételfestéket. Zacskóba zárva hetekig eltartható.