Dán répatorta

Igazi csemege!

 A tésztája:

Háromféle keveréket készíts először:

  1. Keverj össze 20 dkg vajat, 20 dkg barna, vagy nádcukrot, 3 tojást.
  2. Keverj össze 20 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 2 kávéskanál fahéjat, 2 púpozott teáskanál sütőport, fél kávéskanál szódabikarbónát.
  3. Keverj össze 5 apróra reszelt sárgarépát, 7 dkg darabolt diót, 1,5 evőkanál mazsolát.

Az első két keveréket apránként adagolva keverd egyenletesre, majd a harmadikat is fokozatosan keverd hozzá.

Öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe, és 175 fokon süsd körülbelül 60 percig.

Mielőtt kiveszed a sütőből, ellenőrizd, hogy megfelelően átsült-e. Amíg sül a tészta, elkészítheted a krémet: Keverj össze 20 dkg mascarponét, vagy más krémsajtot, 5 dkg porcukrot, fél citrom héját, és levét. Miután a tészta kihűlt, a tetejére öntheted a krémet. Mutatósabbá teheted, ha a tetejére fél diókat teszel, esetleg megpirított darabolt dióval szórod meg.

Jó étvágyat hozzá!

Szerző: 
06205939427
ditta [at] kangaegyesulet.hu