A tisztaság fél egészség IV.

A jelenlegi gyakorlatban szinte elképzelhetetlen a takarítás kemikáliák nélkül. A tisztaság fogalmát sokan a hatékony, tömény tisztító- és fertőtlenítőszerek minél nagyobb arányú használatával, és az intenzív illatokkal társítják. A takarításra szánt vegyi anyagok bár otthonunkat megtisztítják, környezetünket visszafordíthatatlanul elszennyezik. A lefolyókon keresztül bekerülnek a természetbe, ártanak víznek, talajnak, levegőnek, élőlények sokaságát veszélyeztetik.

Egyetlen termék vegyszertartalma gyakran nem annyira káros, hogy önmagában ártson egészségünknek, viszont egymással párhuzamosan több ilyen terméket használunk rendszeresen. Mivel ezeket szintetikus úton állítják elő, szervezetünk és biológiai rendszerünk képtelen feldolgozásukra. Ily módon a rendszeresen kapott kis dózisok beépülnek, és keveredni kezdenek egymással.

A terhesség alatt sok vegyszert használó kismamák gyermekeinél nagyobb eséllyel alakulnak ki az első három évben fulladásos tünetek.

Egy liter tisztítószerben csupán 10 % a hatóanyag, mely a kőolajipar hulladéka, egy tonna költsége kb. 20 $, a maradék 90 % a flakonban nem más, mint víz.

Egy kis ízelítő a különböző tisztítószerek hatásaiból:
Fertőtlenítők: többnyire klór- és oxigéntartalmúak, ezek az erősen mérgező anyagok más anyaggal vegyülve mérgező gázokat szabadítanak fel. Elpusztítják a felületi mikroorganizmusokat, és a felületen maradt oldott vegyi anyag tovább károsít.
Vízkőoldók: többnyire erős savak „koktéljai”. Rendkívül agresszív, maró, káros anyagok.

A háztartási hulladéksavaknak, és hulladéklúgoknak még a göngyölegeik is veszélyes hulladékok.

Mosogatószerek: fő alkotórészei a felületaktív anyagok – tenzidek – melyektől az edény cseppmentesen szárad, valamint vízlágyító hatású foszfátok, illatosító anyagok és kézvédő adalékok. A cseppmentesen szárító szerek tenzidje az edényen vékony réteget képez, amitől az fényes lesz, viszont ha ez az emésztő-rendszerünkbe kerül, serkenti a gyomorban a vegyszermaradványok és egyéb rákkeltő anyagok felszívódását. A foszfátok a vízi életre nagyon veszélyes szennyezők, mert víz felületén képződött hab megakadályozza az oxigén vízbe jutását. Fémtisztítók: sav, vagy méreganyagot tartalmaznak, huzamosabb belégzésük mérgezést okozhat. Gondoljunk erre, amikor fémedényeinket tisztogatjuk! Az ilyen és hasonló ártalmas szerekre fizetnek ki sokan havonta 5-6000 Ft-ot, pedig kevesebb pénzből egészségre ártalmatlan, nagyobb tisztaságot biztosító eszköztárat is kialakíthatnának. A HA-RA® környezetbarát technológiája segítségével ez kevesebb, mint havi 3000 Ft-ból megoldható. Tanácsadóink segítenek az Ön számára szükséges termékek összeállításában.

Mit nyerhetünk, ha a HA-RA vegyszermentes technológiát használjuk?

  • Egészséget, és allergiamentes otthont
  • Rengeteg időt
  • Környezettudatos gondolkodás-, és életmódot
  • Gyermekeink, és a többi ember háláját, a 20 év múlva is élhető környezetért
  • Pénzt, mert a tisztító textilek 4-5 évig működő, tartós termékek, a kiegészítők gazdaságosan használható koncentrátumok

Szeretettel várunk minden érdeklődőt díjmentes tanácsadással és ingyenes kipróbálási lehetőséggel!

Következő hónapban folytatjuk a témát. Kántor Tisztítástechnika HA-RA Képviselet Pécs Megyeri út 26. (Állatkórház alatt) Tel/Fax: 72/ 21-31-85 pecs [at] ha-ra.hu (), www.ha-ra.hu Hétfőtől péntekig 9-17 óráig hirdetés

Szerző: 
06205939427
ditta [at] kangaegyesulet.hu