A teknősbéka születésnapi jókívánsága

Elkezdődött az új tanév, és ezzel újra az iskolapadban találjuk magunkat. A tanév nemcsak gyermekeinket szólítja a könyv mellé, de sok felnőtt is ilyenkor kezd új tanulmányokba.

Az évek során rutint szerzünk abban is, hogy melyik módszer, milyen technika, segédeszköz használata könnyíti meg a tanulás folyamatát.

A jól bevált módszereket azonban sose késő újakkal kiegészíteni, mint amilyen az alábbi gyakorlatsor, “A teknősbéka születésnapi jókívánsága” nevet viselő is. A gyors, rövid fülmasszázs alkalmazásával élénkíteni lehet az agy vérelátását, így serkenteni tudjuk a működését,  közben nyugtatóan hatunk elménkre és oldjuk a görcsöt is.

A következőképpen masszírozzuk a fültövet: a  mutató és a középső ujjat nyújtva a fülkagyló alá, az arc élére fektetjük. Belégzéskor mutatóujjunkkal a fültő hátsó részét masszírozzuk, míg kilégzéskor a fültő elülső részén tesszük ugyanezt a középső ujjunkkal. A gyakorlatot egyszerre, mindkét fülön nyolcszori ismétléssel végezzük. Hatékonyságát fokozza, ha fejünkre, agyunkra koncentrálunk közben.